Over ons

 

Het team dat vleugels geeft aan De Groene Sprong.

join us!

bekijk ons youtube kanaal

Ons ontstaan

Je hebt denkers en doeners en soms heb je mensen die van beide categorieën zijn. Zo iemand is Franke: snelle, kritische denker én iemand die met zijn voeten in de klei gaat staan. Er zijn veel mensen die genoeg hebben van wat er in Nederland (niet) gebeurt. Maar wie komt met oplossingen die niet alleen in een whitepaper goed klinken maar die ook echt redelijk eenvoudig uitvoerbaar zijn?

Het begon op een kladblaadje tijdens een vakantie in Oostenrijk. Twee weken later zaten de eerste doeners al met Franke rond de tafel en nog een week later had hij enkele partners opgetrommeld. Franke is voorzitter van het bestuur van Stichting De Groene Sprong Nederland. Wil je meer weten? Google hem.

Onze missie

De Groene Sprong wil een natuurinclusieve inrichting van de Nederlandse leefomgeving creëren waarin het welbevinden van zowel mens, plant als dier centraal staan, waarbij burgercollectieven verantwoordelijkheid hebben bij de inrichting en instandhouding van die leefomgeving.

Ruth Van Dijken
Michiel Pekelharing

Ons bestuur

Ruth creëert als transitieconsultant natuurinclusieve leefomgevingen voor mens, plant en dier in de openbare ruimte. Dit kan zijn in de stedelijke omgeving, op bedrijventerreinen of bij gebiedsontwikkeling. In symbiose leven, werken en zijn met de natuur is haar missie.

 

Michiel is financieel journalist en contentspecialist. Hij heeft ruim 20 jaar ervaring op het snijvlak van journalistiek en economie, met een speciale focus op duurzaam beleggen en impactbeleggen. 

Winny van Buuren
Michiel Pekelharing

Winny is boerin en ondernemer met 3 biologische, natuurinclusieve bedrijven op Landgoed Velhorst, Landgoed Twickel en Landgoed Kreil. Haar missie is een gezonde bodem, gezond voedsel en een gezond verdienmodel voor nu en toekomstige generaties.

Jessica is conceptdenker, verbinder en aanbestedingsspecialist. Ze draagt bij aan de herstelbeweging van onze leefomgeving. 

Ons team

Karín: communicatiestrategie en concept. Houdt van woord en beeld en in het bijzonder hun combinatie. Identiteit heeft altijd haar scherpe aandacht: wie ben je–ook als onderneming–en waarom doe je wat je doet?

 

 

 

Caroline is verantwoordelijk voor perszaken. Met een vlijmscherpe pen redigeert ze teksten en schrijft persberichten die worden opgemerkt.

Edwin zet zijn ervaringen als ondernemer en zijn creatieve denkvermogen in voor, zoals hij zegt: “dit fantastische initiatief.”

 

 

 

 

 

 

Jorien heeft beslist geen moeite met desk research en dat doet ze dus ook met plezier voor ons.

 

 

Bejo werkte al met computers voordat ze waren uitgevonden. Is groot liefhebber van technische snufjes.

 

 

 

 

 

Roelien is een nuchtere netwerker en contactueel zeer vaardig. Heeft groene vingers.

Ook in het team

Els: heeft ontegenzeggelijke organisatiekwaliteiten en vliegt over het internet.

Henk: volgt nauwgezet het nieuws maar werkt ook graag in het bos.

Kom erbij!

Wil je ons team versterken? We zoeken iemand die (vooralsnog) op vrijwillige basis de organisatie van events op zich willen nemen, iemand die jongeren weet te activeren en iemand die met ons een theatershow wil creëren. Heb je zin om mee te spelen?

Wil je ons team versterken? We zoeken iemand die (vooralsnog) op vrijwillige basis de organisatie van events op zich willen nemen, iemand die jongeren weet te activeren en iemand die met ons een theatershow wil creëren. Heb je zin om mee te spelen?

Ons recept

Dromen

Zijn we zo niet allemaal begonnen als kind, dromend over zeerovers en snoephuisjes? We stoppen met dromen naarmate we ouder worden maar dromen… zijn de eerste stap op weg naar een andere werkelijkheid.

zaaien

Deel een droom en je plant een zaadje in iemand anders’ gedachten. Dat is het geheim van dromen laten groeien: zoveel mogelijk zaadjes verspreiden.

(ver)bouwen

Het bijzondere aan gedachten is dat ze bij eenieder anders zijn. Dus al die zaadjes leiden bij elk van ons tot een ander gewas. Een goede tuinman weet dat diversiteit tot meer tuinleven leidt en dat zelfs onkruid heel nuttig kan zijn voor insecten en vogels.

oogsten

We koesteren onze ideeëntuin, kijken de gewassen een seizoen of twee aan en besluiten dan gezamenlijk wat we willlen oogsten, een soort Herenboeren-idee. En wat we oogsten, dat wordt onze maatregel die we de regering aanreiken ter implementatie.

Onze beweging ben jij

Onze beweging, dat zijn wij. Jij en wij. We hopen van Nederland één beweging te maken. In elk geval een beweging van 2 miljoen mensen. Doe mee en laat anderen zien dat je meedoet: je kunt je foto en opmerking(en) uploaden op de ideeën-pagina. En als heuse fan deel je natuurlijk onze social media posts!

Stuur jouw idee in

Onze Financiering

De opstart van De Groene Sprong is mogelijk gemaakt door enkele giften van natuurlijke personen.

x

Zullen wij jou terugbellen?

Laat hieronder jouw gegevens achter en wij bellen je zo snel mogelijk terug.

x

Talkshow Zutphen

Locatie: Hotel Broederenklooster – Rozengracht 3, Zutphen
Aanvang: 19.00 uur

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam
Aantal zitplekken